vážka z loga petrasouckova.cz vážka z loga petrasouckova.cz

Denní rutina péče o pleť v létě: Objevte nejlepší krémy na pigmentové skvrny

Řešíte nedokonalosti své pleti? Poznejte krémy na pigmentové skvrny z řady Age Attraction, které vaši pokožku ochrání.

Léto je čase dovolených, opalování, pohybu na čerstvém vzduch, ale také přináší své výzvy v péči o pleť. V tomto článku se dozvíte, jak pečovat o svou pleť v letních měsících, když je častěji vystavená působení slunce, jaké jsou nejlepší krémy na pigmentové skvrny a také vám dám doporučení, jaké přípravky Age Attraction v letní rutině používat.

Nezanedbávejte čištění pleti

Důležitá věc, kterou zdůrazním hned na začátek, je čištění pleti. Často se setkávám s názorem, že pokud se nelíčíte a nepoužíváte make-up, není potřeba pleť důkladně čistit.

Obzvlášť v létě vzniká na pleti mnoho nečistot. Pleť se v teplých měsících může více mastit a potit. Jestliže ke špatně vyčištěné pleti přidáme její sklon k nedokonalostem, potom vám ani ty nejlepší krémy na pigmentové skvrny nepomohou. Pokud pokožku ve večerní rutině dostatečně nevyčistíte, veškeré nečistoty, které na ní přes den ulpěly, zde zůstanou.

Proto čistěte s čistící pěnou Pure Face dvakrát denně, i když jste celý den doma na zahradě. Jak na účinné čištění pleti s Pure Face si můžete přečíst v tomto článku.

Do čištění pleti patří i BHA chemický peeling. Je to přípravek na bázi ovocných kyselin, který pleť regeneruje, udržuje v ní hydrataci, odstraňuje odumřelé buňky a hloubkově ji čistí. Používejte ho třikrát týdně ve večerní rutině.

Vitamín C jako nejlepší krém na pigmentové skvrny

Co zařadit do kosmetické rutiny v létě, tedy od května do první poloviny září? Vitamíny. Primárně pak vitamín C, který napomáhá pleti, aby odolávala oxidačnímu stresu, brání tvorbě pigmentací, má blahodárný vliv na anti-aging, pleť sjednotí a rozzáří.

Doporučuji ho používat pro všechny typy pleti ideálně v denní rutině ve formě elixíru vitamínu C. Naopak alergici a extrémně citlivé osoby by se tomuto vitamínu měli vyhnout. Případně, pokud se vám v létě objeví dermatitida nebo atopický ekzém, pak vitamín C také vynechte.

Elixíry a séra můžete kombinovat

V denní rutině můžete vyzkoušet účinnou kombinaci elixíru vitamín C se sérem Hyaluron 3. Hyaluron 3 obsahuje tři velikosti molekul, které zajistí, že sérum účinkuje ve všech třech vrstvách naší pokožky a je alternativní variantou nejlepší péče na pigmentové skvrny.

Pokud máte mastnou pleť a během dne se v létě víc lesknete, můžete Hyaluron 3 ponechat ve večerní rutině a do denní rutiny aplikujte sérum Youth Wonder, které vyhladí pleť, ale nezanechá mastný efekt.

Další krok v denní letní rutině je krém. Z řady Age Attraction doporučuji krém Youngernizer pro všechny typy pleti. Obsahuje vitamíny C a E, které skvěle naši pleť chrání.

Ochranu proti slunci završte minerálním pudrem

Vrcholem denní letní rutiny je minerální pudr Wonder Pearls, bez kterého určitě na slunce nevycházejte. Když kombinaci elixírů, sér a krému zakončíte minerálním pudrem, získáte SPF 28, čímž máte zajištěnou ochranu proti slunečnímu záření v našich zeměpisných šířkách.

 Tip pro vás

Denní letní rutinu sama používám a můžu vám potvrdit, že její aplikací získáte nejlepší krém na pigmentové skvrny. Vrstvení Age Attraction přípravků podle mého návodu pigmentaci nedráždí a ta se díky tomu nezvětšuje, nečerná, netmavne, necestuje po obličeji.


Jaká změna nastává v konceptu večerní rutiny? Rozdíly s vámi sdílím ve videu.

Přehrát video 

Na závěr malé shrnutí: Na denní rutinu v létě používejte elixír vitamín C, sérum Hyaluron 3 nebo Youth Wonder, krém Youngenizer, nezapomínejte na čištění, SPF a minerální pudr Wonder Pearls. Věřte, že make-upy, které obsahují filtr, BB a CC krémy jsou chemické koktejly, které nedělají pigmentacím dobře. Mám vše vyzkoušené na sobě i ověřené našimi klientkami, proto doporučuju tento způsob denní rutiny.