vážka z loga petrasouckova.cz vážka z loga petrasouckova.cz

Jak na správné čištění pleti: Za které přípravky zbytečně vyhazujete peníze?

Objevte efektivní metody čištění pleti a vyhněte se zbytečným výdajům.

Publikováno:

Čištění pleti je široké téma s mnoha diskutovanými přístupy. Názory na to, co je správné čištění, se liší. V tomto článku se zaměříme na různé metody čištění pleti a prozradím vám, jaké přípravky a metody čištění pleti na základě mých 28 let zkušeností ve světě kosmetiky fungují nejlépe.

Čištění pleti: Co funguje a co ne

Čištění pleti je téma diskutováno na tisíc a jeden způsobů: Čistit na mokro – ano nebo ne? Čistit pleť pleťovým mlékem? Používat tonika? Co odličovací mléko, čistící oleje, čistící emulze, hydroláty, květinové nebo micelární vody? Pojďme se podívat na to, jak to s čištěním pleti vlastně je.

Každá značka a výrobce mají jiný koncept svých přípravků, který prezentují jako nejlepší. Z mého pohledu po 28 letech v kosmetické branži vím s jistotou, že příliš agresivní, časté nebo několikakrokové čištění pleti není dobrá cesta.

Při nesprávném čištění pleti může dojít k narušení lipidové vrstvy, štítu, který chrání naši pleť a vytváří její přirozenou obranyschopnost. Každým razantním zákrokem na naší pleti můžeme narušit ochrannou lipidovou vrstvu. Z normální pleti si například můžeme vytvořit pleť citlivou nebo způsobit růžovku.

Nesprávné čištění pleti vám může uškodit.

Nevhodné praktiky, které vás stojí krásnou pleť

Když si internetu přečtete pár příspěvků od beauty mentorů, hlásají: „Začněte svoji pleť čistit. Musíte svoji pleť čistit.“ Nebo: „Čistěte správně svojí pleť.“ Už vám ale neřeknou, co to správné čištění je a proč pleť vlastně máte čistit. Odlíčení se totiž nerovná čistá pleť. Kterým přešlapům byste se měli při péči o pleť vyhnout?

Staré zásoby kosmetiky vyhoďte

Pokud máte doma krabičku se vzorečky a jste sběratelky kosmetiky, zpozorněte. Jestli sbíráte různé testery, vzorky nebo mini balení, které vám dala kamarádka na zkoušku, a máte je v nějaké kouzelné krabičce nebo šuplíčku víc než půl roku, ihned je vyhoďte a nepoužívejte je.

Vaší pleti by mohli uškodit. Zbytek krabičky si roztřiďte dle výrobce či dodavatele a ideálně mezi sebou výrobce nekombinujte. Pleti tento přístup opět nedělá dobře.

Zázračná udělátka jsou zbytečný luxus

Zamysleli jste se někdy, proč internet ve vlnách pravidelně zaplavují rozličná stoprocentně fungující udělátka, jako je například špachtle na čištění pleti? Lidé si je pořídí, protože o nich mluví všichni influenceři. Ale většinou je po pár použitích odloží do šuplíku.

Tato zázračná udělátka byla primárně vyvinuta pro profesionální použití do salonu, protože kosmetičky ví, na jaký typ pleti si můžou dovolit jít s ultrazvukovou špachtlí a jaký tlak a tah je správný. Méně je zkrátka někdy více a elektrická udělátka na čištění pleti nepotřebujete. Jak pleť čistit správně?

Čištění pleti s čisticí pěnou Pure Face

Ze všech přípravků, které jsem vyzkoušela a otestovala, vám můžu doporučit nejjednodušší řešení: čistící pěnu Pure Face. Je hedvábně hladká, jemná a používá se za mokra. Skládá se z několika variant účinných látek, které působí nejenom na povrch pleti, ale i na její hlubší vrstvy.

To znamená, že s jedním přípravkem pleť nejen odlíčíte, ale i hloubkově vyčistíte. Jak snadné čištění pleti s touto pěnou může být, si přečtěte v tomto článku.

Na závěr malé shrnutí: Vyhněte se agresivním metodám čištění pleti a zvolte produkty, které respektují její přirozenou ochrannou bariéru. Pure Face čistící pěna je za mě ideálním řešením pro ty z vás, kteří hledáte efektivní a šetrný způsob čištění pleti. Najdete ji samozřejmě na našem e-shopu, doručujeme po celé Evropě.