vážka z loga petrasouckova.cz vážka z loga petrasouckova.cz

Glow up na druhou! Vyzkoušejte novinku v hydrataci pleti

O hydrataci pleti do hloubky už nemusíte jen snít. Se správnou rutinou a AA produkty obnovíte přirozenou kožní bariéru a zpomalíte stárnutí....

Publikováno:

Pokud hledáte produkt, který zajistí hloubkovou hydrataci vaší pleti, něco pro vás mám. V tomto článku vám představím novinku Intensive Moisture & Repair, která pokožku nejen hydratuje, ale chrání i její kožní bariéru. Seznámím vás s jednotlivými komponenty, ze kterých je fluid složený, ať víte, jak přispívají k vitalitě vaší pokožky.

Tajemství optimálního hydratačního krému spočívá v tom, že dodává přirozenou hydrataci vaší pokožce nejen na povrchu, ale i v jejích hlubších vrstvách. Zároveň by měl posilovat kožní bariéru „zevnitř ven“ aktivními složkami, které ji chrání před poškozením nebo pomáhají při regeneraci. A to nový fluid umí.

S dobře hydratovanou pokožkou se účinně chráníte před škodlivými vlivy prostředí, jako je například sluneční záření nebo částečky prachu, a pomáháte předcházet jejímu předčasnému stárnutí.

Neporušená kožní bariéra je pro zdraví pokožky zásadní

Kožní bariéra je tvořena lipidy a proteiny, které spolupracují, aby zadržovaly vlhkost v pokožce a chránily ji před znečišťujícími látkami. Ve chvíli, kdy kožní bariéru narušíte neoptimální péčí o pleť, ztrácí vaše pleť svůj ochranný účinek jak vnitřně, tak zevně.

Vaše pleť ztrácí hydrataci a díky poškození mohou do kůže pronikat znečišťující látky nebo patogenní mikroorganismy.

Proto předtím, než nanesete další přípravek, nastudujte si, jak na správné čištění pleti, které je absolutním základem v péči o pleť. Ideálním přípravkem, který vaši pleť vyčistí do hloubky, je čistící pěna Pure Face.

Poškozená kožní bariéra mívá různé příznaky. Obvykle může působit vaše pleť na pohled i omak suše, šupinatě, můžete pociťovat zarudnutí, svědění, citlivost nebo mít pupínky.

Aby se stabilizovala nebo opravila poškozená kožní bariéra, odborníci (a já s nimi souhlasím) doporučují používat přípravky, které se podobají přirozeným složkám neporušené kožní bariéry.

Patří mezi ně přírodní, pro pokožku specifické hydratační faktory (NMF – Natural Moisturizing Factor), dále ceramidy, přírodní mastné kyseliny, jako je kyselina linolová, přírodní kyselina mléčná, různé vitamíny, jako je vitamín B3, vitamín E, vitamín C a provitamín B5 a také speciální účinné látky pro regeneraci a obnovu pokožky.

 Tip pro zpomalení stárnutí

Neporušená, posílená kožní bariéra zlepšuje pružnost pokožky a přispívá tak ke zpomalení procesu jejího stárnutí. Proto zařaďte do péče o pokožku hydratační krémy, pomůžete pleti redukovat jemné linky a vrásky.

Intensive Moisture & Repair: intenzivní hydratace pleti

Absolutní jedničkou v udržení neporušené kožní bariéry je intenzivní hydratační fluid Intensive Moisture & Repair, který dokonale začleníte do každodenní kosmetické rutiny a snadno ho kombinujete s dalšími produkty. Je vhodný pro jakýkoliv typ pleti, v žádném případě nesáhnete vedle.

Kromě výše zmíněných látek obsahuje houbu chaga, dále extrakt z květů gardénie, niacinamid, panthenol a bambucké máslo. Všechny tyto složky pomáhají pokožku zklidnit, uvést ji do rovnováhy, snížit její zarudnutí a omezit množství nečistot.

Intensive Moisture & Repair má lehkou tekutou konzistenci, která umožňuje hydratačním faktorům a účinným látkám proniknout do vaší pokožky lépe a hlouběji, než dokáží jiné krémy nebo pleťové vody.

Houba Chaga: znovuobjevený lék na zdravou a zářivou pleť

nápis CHAGA "vyrytý" v nadrcené léčivé houbě Chaga

Houba „čaga“, vědecky zvaná jako Inonotus obliquus, je druh léčivé houby známý svými antioxidačními vlastnostmi, které mají silnější účinky než vitamín C a stimulují imunitní systém.

Je bohatá na polysacharidy, polyfenoly a triterpeny, což jsou bioaktivní sloučeniny, které pomáhají zlepšit tvorbu kolagenu a elastinu. Tím zlepšují pružnost a pevnost vaší pokožky.

Nejen že chaga zajišťuje vyváženou hydrataci pleti a působí proti jejímu předčasnému stárnutí, umí i další zázraky. Redukuje tmavé kruhy pod očima, vrásky, únavové vrásky a celkově zlepší tón pleti. Zároveň přispěje k jejímu rozzáření a regeneraci. Díky protizánětlivým účinkům pomáhá zklidnit citlivou pokožku se sklonem k zarudnutí.

Jak vidíte, extrakt z houby chaga nahradí hned několik dalších přípravků, které nanášíte postupně. Nyní vám stačí pouze fluid Intensive Moisture & Repair.

 Léčivá síla a 100% udržitelný zdroj

Vzhledem k tomu, že houba roste v přírodě divoce a není třeba ji pěstovat ve velkém množství, je její sklizeň 100% udržitelná.

Houba chaga, kterou najdete v našem fluidu, pochází z divoké populace kanadských žlutých bříz. Po sklizni zůstává část houby na stromě, proto se při tomto procesu nezraní ani houba ani strom. Houba i strom se později zregenerují a rostou dál. Sklizené hlízy se suší na vzduchu.

Extrakt z květů modré gardénie: Silný antioxidační a regenerační účinek

květ modré gardénie

Další významnou složkou fluidu je gardénie modrá, stálezelená rostlina, která roste v Asii, Africe, na tichomořských ostrovech a Madagaskaru.

Extrakt z květů obsahuje kyselinu ferulovou, což je opět vysoce účinný antioxidant, a flavonoidy, které pomáhají nejen předcházet poškození kůže, ale také opravují už způsobené škody. Jestliže budete aplikovat přípravek, který obsahuje tento extrakt, redukujete známky předčasného stárnutí, jako jsou jemné linky, vrásky a povadlá kůže.

Dále vám extrakt zlepší strukturu pokožky a celkově ji vyhladí. Předpokládá se, že blokuje enzymy zodpovědné za rozpad kolagenu a syntézu melaninu. To může mít na vaši pokožku zesvětlující účinek. Zároveň extrakt zajišťuje hydrataci pleti.

Osobně bych řekla, že fluid Intensive Moisture & Repair je mnohem víc než jen hydratační produkt. Představuje komplexní péči, která posiluje a obnovuje vaši pokožku zevnitř i zvenku. Díky unikátním složkám, jako jsou houba chaga a extrakt z květů gardénie, bude vaše pleť hydratovaná, regenerovaná a zpomalí se i její proces stárnutí.