vážka z loga petrasouckova.cz vážka z loga petrasouckova.cz

Čistící pěna na obličej: Jak ji správně používat

Objevte výhody čistící pěny na obličej, která v jednom kroku pleť nejen odlíčí, ale i vyčistí. Naučte se ji používat správně.

Publikováno:

Pokud hledáte jednoduchý způsob, jak odlíčit a zároveň vyčistit svou pleť, ideálně v jednom kroku, vyzkoušejte čistící pěnu na obličej. V tomto článku se dozvíte, jaké existují možnosti čištění pleti, proč je důležité pleť čistit do hloubky a jak správně používat čistící pěnu Pure Face, která je za mě v současné době nejlepší čistící pěnou na trhu.

Jaké možnosti čištění pleti existují

Většina z vás nejspíš vyzkoušela klasické metody čištění pleti. Vezmete vatový tampon, odličovací mléko, odlíčíte si oči a obličej. Potom jdete do sprchy nebo k umyvadlu, umyjete si obličej vodou, v lepším případě použijete tonikum, micelární vodu nebo čistící pěnu na obličej, v horším případě nepoužijete nic.

Tímto způsobem se vaše pleť jenom povrchově omyje a očistíte z ní jen vnější nečistoty. Aby naše pleť správně fungovala, přes noc regenerovala a všechny účinné látky, které používáte v sérech nebo pleťových krémech, se měly šanci projevit, potřebujete svou pleť pročistit hloubkově.

 Tip pro vás

Pokud používáte micelární vodu, víte, že ji musíte po nanesení opláchnout? Micerální voda odstraňuje nečistoty z pokožky včetně přirozeného lipidového filmu, který pokožku chrání. Vaše pleť může být vysušená, pokud vám micerální voda na pleti zůstane.

Odlíčená pleť není vyčištěná pleť

Odlíčení je málo. Vy potřebujete mít pleť opravdu čistou, pročištěnou a zpenetrovanou. To znamená, že nepotřebujete mít koupelnu plnou odličovacích mlék, tonik, micelárních vod, květinových vod, odličovačů očí a dalších speciálních přípravků. Méně je někdy více a správná péče o pleť začíná u čištění, které provedete hloubkově, ale zároveň šetrně.

Vyhněte se na druhou stranu příliš agresivním metodám a dalším nevhodným praktikám, které rozebírám v článku Jak na správné čištění pleti, ať nevyhazujete zbytečně peníze za přípravky, které nerespektují přirozenou ochrannou bariéru pleti a můžou jí uškodit.

S čím dosahujeme neuvěřitelných výsledků u našich klientů a co mám i já sama na sobě ověřené, je čistící pěna na obličej Pure Face.

Jak používat čistící pěnu na obličej Pure Face

S čistící pěnou Pure Face pleť odlíčíte, vyčistíte, penetrujete a ještě do ní dostanete účinnou látku ve formě niacinamidu. Jedná se o vitamín B3, který pleť zklidňuje, regeneruje, minimalizuje póry, upravuje mazotvorbu a čistí pleť do hloubky, o což nám jde.

Ano, čtete správně, k dokonalému vyčištění pleti nepotřebujete žádné další propriety. Nemusíte mít vatové tampóny na odlíčení očí a pusy, stačí vám jeden přípravek. V krátkém tutoriálu vám ukážu, jak můžete i vy používat Pure Face ve své kosmetické rutině jak na odlíčení, tak i na čištění pleti. Pěna vydrží při pravidelném denním používání minimálně dva až tři měsíce podle velikosti vašeho obličeje a typu pleti.

Přehrát video 

S Pure Face v jednom kroku odstraníte make-up, řasenku, veškeré zbytky líčení, vyčistíte pleť, sundáte z ní nečistoty i prach. Zkrátka vše, co na pleti za celý den ulpělo. Pleť je na dotek, pohled i pocit hladká, hedvábná a jemná. Nikde nesvědí, nepne ani netahá. Proto se Pure Face stal okamžitě mým oblíbeným produktem.

Pokud hledáte účinný přípravek, určitě čistící pěnu na obličej vyzkoušejte. Hodí se pro všechny typy pleti, zvládne i citlivou, ekzematickou nebo aknózní pokožku.